CNC Macho CNC Macho      


youtube
Navštivte náš
youtube kanál.





Stáhněte si aktuální
verzi Flash Playeru.





Stáhněte si aktuální
verzi Acrobat Readeru.






   

Autosport Report

Firma KAPSTransmissionsse v tomto roce aktivně účastnila na nejprestižnějším, světovém veletrhumotosportu v anglickém Birminghamu, který letos oslavil již 24 let. Každý,komu koluje v žilách alespoň trocha benzínu, si zde opravdu přišel nasvé. 

Mezinárodníveletrh sportovních a závodních vozidel se honosí poněkud komplikovaným názvem,alespoň co se týče délky, to mu ovšem neubírá na exkluzivitě. Nepleťte si tutoakci se světovými autosalony v PařížiŽenevě, Frankfurtu…, protože vBirminghamu jde čistě o pravý motorsport. K vidění jsou závodní speciálypočínaje od motokár až po rally, od cestovních supersportovních vozů až  po monoposty F1.

V NECaréně bylo propojeno několik výstavních hal do dvou obrovských komplexů,kde bylo možné vidět, koupit a zjistit si cokoli o tématice motosportu.


Co všechnopřinesl letošní ročník, jaké novinky a trendy ve světe motosportu pro rok 2014můžeme očekávat, jsme se zeptali pana Radka Marvana,technického managera firmyKAPS Transmissions který se veletrhu aktivně účastnil:


Otázkyreportéra:

 

1.      Jakby jste hodnotil letošní ročník veletrhu Autosport International Car Show vevztahu vašich produktů vůči celosvětové konkurenci?

 

-       Předem bych chtěl vyzdvihnoutúčast firmy KAPS Transmissions na této nejprestižnější akci, kde se z českýchfirem účastnily pouze zástupci. Anglie je opravdu kolébka motosportu a veškerédění začíná právě zde. Musím tedy opravdu potvrdit, že jsme byli ve správný časna správném místě. V expozici firmy KAPS Transmissions jsme vystavovali aaktivně předváděli celkem 5.unikátních exponátů. Jednalo se ve všech případecho plně sekvenční převodovky závodních vozidel. Tento rok jsem na výstavěnapočítal celkem 8.světových výrobců převodovek, takže odborníci i širokáveřejnost mohli ihned porovnat naše produkty se světovou konkurencí.Veškeré exponáty byli plně funkční každý si mohl vyzkoušet, jak sekvenčnípřevodovka řadí. Samozřejmostí byla i plně sekvenční – hydraulicky ovládanápřevodovka. Řazení s pádly pod volantem je samotný vrcholv konstrukci převodovek a fima KAPS Transmissions má tuto převodovku vesvém sortimentu.

2 Kdese zrodil nápad, že firma KAPS Transmissions vůbec vstoupila na pódiummotosportu?

 

-       Myšlenka arealizace vyrábět závodní převodovky se datuje k 90.letům již minuléhostoletí, kdy jsme získali klienta a dlouholetého přítele z Belgie, kterýsi objednal první bezsynchronní převodovku na Subaru WRX. Kusová výrobapřevodovek se tedy postupně rozjela a počátky byly opravdu velmi těžké odsamotné konstrukce až po realizaci. Nejedenkrát jsme se setkalis neúspěchem. Tato první převodovka měla mnoho modifikací a vylepšení,které nakonec vedli k tíženému úspěchu. Převodovky se začali postupněvyrábět i pro ostatní závodní speciály až do nynější podoby sortimentu plněsekvenčních převodovek. Současný tým KAPS Transmissions disponuje opravdu tímnejlepším konstruktérem, výroba se provádí na nejmodernějších 3-osých a 5-osýchCNC obráběcích strojích


3.   V jakémodvětví motosportu se vaše převodovky objevují?

 

-       Jedná se o závodní vozidlav rally, závody do vrchu, okruhové speciály, Time Atack, drag racing,autocross, rallycross, drifting….. dá se říci, že škála je opravdu široká. Chtěl bychrovněž uvést, že firma má i další produkty mezi které patří zejména řídícíjednotka pro ovládání mezinápravového diferenciálu ACD computer, řídícíjednotka k sekvenční převodovce Shiftbox, hydraulický systém řazenís pádly pro sekvenční převodovky, spojkový asistent, řadící páka sesnímačem k odpojování, lamely samosvorného diferenciálu a jiné. 

 

4.     Coje tedy unikátní na vašich produktech, čím se odlišujete od konkurence?

 

-       Hahaha (smích) to kdybych vámřekl, tak vyzradím naše know how a zítra zavíráme….

Alejen ve stručnosti sdělím, že KAPS systém využívá unikátního zamykánírychlostních stupňů. Technologické procesy, materiály, opracování – využívámenejmodernějších technologií. Finální povrchová úprava dílů je rovněž provedenáNano technologií, ozubená kola mají vysoký zrcadlový lesk. Opravdu jdemes dobou a naše produkty jsou vizitkou naší týmové práce.

 

5. Vekterých zemích se produkty firmy KAPS Transmissions nejvíce prodávají

 

-       Produkty prodáváme prakticky pocelém světě. Současné číslo je 61.států světa na 6-ti kontinentech. Některé státy jsou velmi exotickénapř.Africké země, Nový Zeland, Singapore

Procentuelněmusím konstatovat že 95% je určeno na vývoz , pouze 5% se prodává do klientůmv České republice.

 

6.   Jakémáte cíle pro tento rok 2014?

 

-       Cíle máme vždy ty nejvyšší J.Již nejednou jsme stanuli na pozici nejvyšší, kdy se s naší převodovkoustali jezdci mistry světa. Mezi poslední největší úspěchy patří druhé místov šampionátu PWRC Patrika Flodina jedoucí s ruským týmem Uspensky.S převodovkami KAPS Transmissions se rovněž natáčela známá videa KenaBlocka - Gymkhana I a II. kdy v jeho závodním speciálu Subaru byla převodovkaz našich dílen. Držíme světový rekord, kdy Travis Pastrana skočil se svýmSubaru v roce 2010 skok dlouhý 82m. Rozhodně se budeme těšit na tento roka budeme vždy „Shift a Head of the pack“


Tímto děkujemepanu Marvanovi za poskytnutí rozhovoru


vic infomace a fotky mužete najit na https://www.facebook.com/kapstransmissions

Archiv 2014

Ostatní roky
2017 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2001
   

Partners / Partneři

Online shop in Cyprus for auto parts & car accessories Zpracování uhlíkových vláken Millers Oils Crawford Performance CNC MACHO, s. r. o. Korbel RACING Detour Motor Sports STI.bg J-SPEC PERFORMANCE
  Copyright 2024 © KAPS Transmissions. All rights reserved. Created By Orbinet.cz